fbpx
Ewa Wigers

  Mer som en klubb där man tränar än som ett gym

  “Det är mycket socialt runt omkring träningen. Dels blir det ju en slags gemenskap i cirkelpassen, men sedan har vi ju våra lounger också. Där slår man sig gärna ner efter träningen, för att varva ner, ta igen sig och prata lite. Det är en av sakerna som skiljer Activage från ett annat gym. Här blir det liksom mer som en klubb man är med i, där man tränar så klart men också där man har sina kompisar.”

  Aktiviteter och gemenskap vid sidan om träningen
  Ewa berättar också om några av de aktiviteter som medlemmarna varit med och startat vid sidan av träningen. Där finns bokcirklar och boulegrupper men också after gym med trubadur vissa fredagar. Dessutom händer mycket annat, både i och utanför Activagelokalerna. För Ewas del har medlemskapet hos Activage också lett till ett djupare engagemang.

  “Jag är en av ungefär tio loungevärdar som jobbar på centren. Att vara värd innebär just att ta hand om alla som besöker oss så fort de kommer innanför dörren. Att jag kände mig sedd och väl omhändertagen från första början var viktigt för mig när jag började träna, nu är det roligt att själv kunna bidra till samma sak. Mer konkret är mina uppgifter att komplettera tränarna, som jag tycker är fantastiska. Men de leder ju pass, har introduktioner och annat. Då blir det vi loungevärdar som ser till att resten funkar – berättar om verksamheten, hjälper till med inloggning, svarar i telefon, ser till att Activage har tid med alla som kommer till oss. För här känner man sig bekväm, oavsett förmåga och eventuella krämpor. Hos oss är det inte som på andra gym – här behöver man inte känna sig rädd eller obekväm för att man är lite äldre.”

  Elisabeth de Verdier