Vår personal

När du besöker oss kommer du alltid att få möta personal som verkligen brinner för hälsa och välmående i flera plan. Alla i personalen har valt att arbeta mot den seniora målgruppen, en grupp som länge inte har fått fullt fokus inom friskvårdsbranschen.

För att vi ska kunna hjälpa dig på bästa sätt har alla våra tränare en vidareutbildning inom den seniora kroppen, detta möjliggör att fler personer kan träna hos oss oavsett tidigare träningserfarenhet eller kunskap. Tillsammans kommer vi att hitta glädjen i att röra sig och att du ska få en kontinuitet i din träning, hela livet.

Våra tränare finns registrerade på www.ptlicens.se vilket är en svensk kvalitetssäkring för att du som tränar ska veta att din personliga tränare har tillräcklig kompetens. Är det någon av våra tränare som ni inte hittar i registret har de i regel en annan utbildning t.ex. fysioterapeut, naprapat, kiropraktor m.m.

Pehr Torell, tränare

Pehr har styrketränat sedan 1973. Under första delen av 80-talet ägde han en mindre gymkedja i Stockholms-området.

Tillsammans med Arne Tammer försökte Pehr introducera seniorträning för branschen, men på 80-talet fick dom inte den respons dom hade hoppats på och idén om seniorträning lades på is.

Pehr är en erfaren tränare han har jobbat som fystränare för Djurgården IF, Linköpings HC och Linköpings Tennisgymnasium. Med sin erfarenhet och kunskap vill han hjälpa fler seniorer att inse vilken positiv effekt fysisk aktivitet har för både kropp och själ. Nu får han äntligen ta upp idén med att jobba med seniorträning i och med att han nu jobbar på Activage Center.

Kontakt pehr.torell@activage.com

Karin Kullberg, medicinsk tränare

Karin har arbetat med, och brunnit för, friskvård och träning på ett eller annat sätt under hela sitt liv. Hon har lett grupper med allt ifrån 5-åringar till 95-åringar, och under de senaste åren fastnat lite extra för de sistnämnda.

Hon är  Certifierad Träningskonsult, Licensierad Personlig Tränare, Utbildad Kostrådgivare, Senior Fitness Specialist (ISSA) och
Ryt 200 Yoga lärare i Core Strength Vinyasa och YinYoga. Utöver detta har Karin ett flertal utbildningar som gruppträningsinstruktör i allt ifrån Spinning till StepUp och Gravidträning.

… och hon tänker INTE nöja sig med dessa- hon älskar att lära nytt och kontinuerligt fylla på med ny inspiration och nya perspektiv.

Som tidigare pedagog och lärare tror Karin sig nu ha hittat den ultimata kombinationen, att få använda kunskap och träning och på ett pedagogiskt sätt förmedla det och göra det så glädjefyllt och meningsfull för sin omgivning som möjligt. Det är en härlig utmaning att få hjälpa människor att hitta sina egna inre resurser och utnyttja de styrkor som faktiskt varje individ har, oavsett yttre förutsättningar. Karin anser att träning alltid skall utgå från dig som individ och var du står idag- alla kan inte göra allt, men ALLA kan göra något!

Kontakt:  karin.kullberg@activage.com

Caroline Wängberg, tränare

Caroline är utbildad Hälsopedagog på GIH (Gymnastik- och Idrottshögskolan) och har även studerat folkhälsovetenskap i Australien.

Hon har ett stort intresse för träning och hälsa och brinner för att dela med sig av sina kunskaper och inspirera andra till en hälsosammare livsstil. Under utbildningen på GIH väcktes hennes intresse för seniorträning. Hon sökte sig därför till oss på Activage där hon idag arbetar med att inspirera seniorer till att hitta glädjen i fysisk aktivitet. Att kunna leverera säker men utmanande träning som går att individanpassa ger ofta tydliga framsteg på väldigt kort tid vilket hon upplever som både inspirerande och utvecklande.

Caroline ägnar gärna sin fritid åt träning, roligast just nu är att spela ishockey. Att träna varierat och tillsammans med andra ger både glädje och energi. Det är aldrig för sent att testa något nytt!

Kontakt: caroline.wangberg@activage.com

Ottilia Elebring, tränare

Mer information kommer.

Sandra Kassman, tränare

Sandra är utbildad Hälsopedagog på GIH (Gymnastik- och Idrottshögskolan) och har ett stort intresse för hälsa och träning.

Under studietiden var hon var involverad i GIHs Hälsoprojekt 65+ och fastnade då för seniorträning. Vilket gjorde att hon valde att fortsätta arbeta med målgruppen seniorer hos oss på Activage. Hos oss sprider hon glädje, se till att träningen är säker och trygg men samtidigt utmanade efter varje medlems individuella behov. Ni träffar henne oftast på Södermalm men hjälper till på övriga anläggningar vid behov.

På fritiden spelar hon gärna fotboll och det är väldigt viktigt att träningen är rolig, annars blir den inte av, oavsett ålder!

Kontakt:  sandra.kassman@activage.com

Kicki Rydén, medicinsk tränare

Kicki har varit aktiv inom träning på ett eller annat sätt under större delen av sitt liv. I början av 80-talet började hon undervisade i aerobics, det gjorde hon i ca 15 års tid. Efter ett tag började hon sakna träningslivet och valde att utbilda sig till PT och Medicinsk tränare så senaste 5 åren har hon jobbat heltid med det hon brinner för.

Kicki fastnade snabbt för att jobba med den seniora målgruppen. Att få ta del av deras sociala vardag, se personer träffas och skapa nya kontakter med hjälp av träning, att se hur självförtroende växer när styrkan, balansen och rörligheten blir bättre och att träning är något för alla. Hon ser alltid till att utgå från individen för att träningen ska bli anpassad, trygg och utmanande.

På fritiden tränar hon mycket själv, allt ifrån pilates, skidåkning, crossfit m.m. Har genomfört en Svensk Klassiker, Tjejklassikern och sprint Triathlons.

Hon har fler utbildningar inom gruppträning, Medicinsk tränare, Lic. personlig tränare, Cert. kost och träningskonsult, Senior Fitness Specialist, utbildningar inom träning för gravida m.m.

Kontakt: kicki.ryden@activage.com

Linda Häll, tränare

Hon är en hästtjej från grunden och har spenderat åtskilliga timmar i stallet och på hästryggen. Efter 19 år på bank så bestämde sig hon för ett karriärbyte för att få göra det hon brinner för.

Hennes passion är att få hjälpa andra med träning och livsstilsval. Hon har arbetat som PT och instruktör i två år men förutom det är hon även utbildad löpcoach och friskvårdsmassör.

Hon uppskattar att få arbeta med den seniora målgruppen och gillar att hålla i cirkelträningar. Varje dag är en ny utmaning samtidigt som hon får möte härliga medlemmar som ger henne energi.

Kontakt: linda.hall@activage.com

Johan Smith, tränare

Elisabeth de Verdier, tränare

Mer information kommer.

Katja Ekvall, grundare

Katja är grundare av Activage och tyckte det fattades 100% fokus på seniorerna inom friskvårdsbranschen när hennes pappa blev äldre, hela historien bakom Activage kan du läsa under fliken Vår bakgrund.

Hon är född och uppvuxen i norra Sverige, i Skellefteå vid kusten i Västerbotten, den bakgrunden har gjort henne till en trygg, lugn norrländska med en dialekt som avspeglar sin personlighet. Lugnet är en del men som yngsta dotter i en entrepenörsfamilj präglas hon av stark kreativitet, nyfikenhet och en lust till att ständigt se framåt och jobba engagerat i spännande sammanhang. Det har gett henne ett mycket aktivt yrkesliv i olika konstellationer. När hon inte jobbar så tränar hon, gärna ganska klassisk styrketräning, och vintertid ser hon alltid till att få ett par svängar till fjälls där hon njuter av skidåkning på alla plan.

I övrigt umgås hon med sina tre vuxna barn och vänner, lagar mat tillsammans, oftast god:) Plockar gärna fram en flaska champagne ur hennes lilla samling, brer löjrom på en råraka och njuter i sällskap med människor med hjärtat på rätta stället.

Kontakt: katja.ekvall@activage.com

Kristoffer Sjöberg, VD

Kristoffer var tidigare projektledare för det uppmärksammade träningsprojektet Aldrig för sent – 90+ där han under 5 års tid erbjöd styrketräning för personen över 90 år.

Under sin uppväxt spelade han baseboll på landslagsnivå men en skada vid 20 års ålder satte tyvärr stopp för hans fortsatta satsning.

Han har flerårig erfarenhet av att motivera och engagera seniorer till en mer aktiv livsstil. Hans arbete med seniorträning har uppmärksammats i flera stora tidningar och tv-program dom senaste åren.

Han spenderar gärna sin lediga tid i ett par löparskor, ute i naturen, oavsett väder eller årstid.

Kontakt: kristoffer.sjoberg@activage.com

Vill du veta mer är du välkommen på våra informationsträffar.

Östermalm
08-684 244 21
Valhallavägen 139 (ingång från Valhallavägen)

Träningstider:
måndag 08.00 – 17.00
tisdag 08.00 – 17.00
onsdag 08.00 – 17.00
torsdag 08.00 – 17.00
fredag 08.00 – 15.00

ostermalm@activage.com

Södermalm
08-684 244 22
Magnus Ladulåsgatan 53 (ingång på hörnet)

Träningstider:
måndag 08.00 – 17.00
tisdag 08.00 – 17.00
onsdag 08.00 – 17.00
torsdag 08.00 – 17.00
fredag 08.00 – 15.00

sodermalm@activage.com

Kungsholmen
08-684 244 23
Scheelegatan 28

Träningstider:
måndag 08.00 – 17.00
tisdag 08.00 – 17.00
onsdag 08.00 – 17.00
torsdag 08.00 – 17.00
fredag 08.00 – 15.00

kungsholmen@activage.com

Finntorp
Öppnar vid årsskiftet 2021/2022
Gamla Värmdövägen 9

finntorp@activage.com