fbpx
 In Nyheter

Bästa medlemmar!

Nu har vi snart gjort ytterligare ett år tillsammans med er, innan vi börjar på 2022 i almanackan så ska vi fira jul och några mellandagar. Vi har förstås öppet alla dagar utom de röda och hoppas få se några av er på våra center under jul- och nyårshelgen, ni är så välkomna!

Nu har många av er hunnit träffa några av våra nya medarbetare, de hälsar att de blivit så väl mottagna och tycker det är så kul att jobba med er. För ett par veckor sedan hade vi en riktigt bra personaldag där vi bland annat fick träffa Miia Kivipelto, professor på KI, en av världens ledande forskare inom ämnet demens kopplat till livsstil, vi fick massor av inspiration och inte minst kvitto på att det vi gör är rätt, träning och gemenskap är så viktigt ju fler år vi har i kroppen!

Vi har också kört i gång igen med de röda cirklarna och fler medlemsaktiviteter som ni själva ansvarar för blir inlagda i appen, så det är mer rörelse i hela verksamheten på många plan, superkul!

Trots allt det positiva som händer hos oss så är det ju fortsatt en lite orolig situation i samhället. Som alla känner till träder nya restriktioner i kraft imorgon den 23 december och gäller fram till den 16 januari.

Enligt gällande direktiv kommer vi att behöva göra några ändringar i verksamheten en tid men det mesta har vi tidigare erfarenhet av och vet fungerar utan bekymmer tillsammans med er. Här kommer de övergripande insatser vi gör för att möta upp de tillfälliga kraven från myndigheterna:

  • Våra cirkelpass kommer att modifieras så att maskin- respektive funktionella övningar sker på olika ytor vid 5 eller fler deltagare.
  • Vi kör inte dubbla pass, dvs röda och gula samtidigt
  • Vi ber er som tränar själva att inte besöka centren precis när vi har cirkelpass
  • Korta gärna ner er besökstid på centret något och tillse att det inte blir trängsel, uppmärksamma entré, kaffestationerna och omklädningsrum speciellt.
  • Vi erbjuder fler utomhuspass igen vid behov & önskemål.
  • Vi kommer att sätta upp anslag på hur många medlemmar som får vistas på våra center samtidigt, men för er kännedom har vi sedan pandemin startade endast vid ett fåtal tillfällen snuddat vid maxantalet.

Sen vill vi påminna om några punkter som gällt under hela pandemin:

  • Vid minsta symptom ber vi dig att stanna hemma.
  • Tvätta händerna med varmt vatten och tvål vid ankomst, alternativ använd handsprit.
  • Vi påminner varandra på ett lugnt och trevligt sätt om vi upplever att reglerna inte följs.

Vi fortsätter som vanligt följa utvecklingen, vilket betyder att ändringar i vår verksamhet kan ske med kort varsel.

Till sist: om vi har någon medlem som ännu inte vaccinerat sig så uppmanar vi dig att göra det, inte minst för att det är troligt att vi inför krav på vaccinpass på våra verksamheter för våra medlemmars skull.  

Men för nu vill vi önska alla medlemmar en god jul, några kommer vi säkert träffa på centren imorgon och kan hälsa det personligen:)

Hälsningar, Kristoffer Sjöberg med kollegor

Senaste nytt