fbpx

Anpassad träning som ger resultat!

Vår träning fokuserar på styrka, smidighet och stabilitet!

Seniorträningen hos oss utformas så att varje medlem ska utmanas på sin nivå, mot sina mål och med en kontinuitet som ska hålla livet ut! Oavsett om du tränar själv eller deltar i cirkelträningen så anpassar vi övningarna så att det passar dig som individ.

Enligt Folkhälsomyndighetens rekommendationer är det viktigt för personer 65 år och äldre att få in regelbunden fysisk aktivitet. Varje vecka bör man få in balansträning 3 gånger, utföra pulshöjande aktiviteter i minst 150 – 300 minuter, samt ägna sig åt styrketräning 2 gånger.

Så är du redan aktiv men vill hitta ny träningsglädje? Eller har du avslutat din rehabilitering och behöver fortsätta din träning på egen hand? Eller kanske aldrig satt din fot på ett gym tidigare? Oavsett tidigare erfarenhet av seniorträning får du stöttning av personliga tränare som förstår den seniora kroppen och varje individs potential.

Våra center är småskaliga, med lägre ljudvolym och lite annat musikval. Det finns alltid utbildade tränare till hands, oavsett om du vill träna individuellt eller i cirkelträningen.

Välkommen till oss och vår seniorträning för att upplev skillnaden!

Boka informationsträff » Boka kostnasfri prova-på »

Anpassad seniorträning

Våra cirkelträningspass

I alla cirkelträningspass arbetar vi efter våra fem övningskategorier som är noga utvalda för att din träning ska bli varierande, effektiv och rolig. Att delta kontinuerligt i cirkelträningen kommer förbättra din balans, styrka och kondition.

Övningskategorier vi arbetar efter är: Helkropp, överkropp, balans & stabilitet, underkropp samt rotation & diagonala rörelser.

Cirkelträningspassen är 30 minuter långa och leds alltid av en personlig tränare. Skulle det vara så att vissa övningar inte riktigt passar just dig kommer tränaren att ge dig ett annat alternativ som passar dig bättre. Målsättningen hos oss är att alla ska kunna träna oavsett tidigare träningserfarenhet eller fysiska förmåga något vi stolt kan säga att vi verkligen lyckas med.

Har du funderingar kring våra olika cirkelträningspass är du välkommen att prata med oss på centret eller höra av dig via mail eller telefon.

Gult cirkelpass

Max 12 stationer

I detta pass kombinerar vi 5 maskiner med 7 övningar utvalda från våra övningskategorier. Träning i maskinerna förbättrar ben- och ryggmuskulaturen och mellanstationerna blir en mix av övningar från våra övningskategorier. Varje vecka byter vi ut en mellanstation för att träningen ska bli varierande.

Rött cirkelpass

Max 10 stationer

I detta pass jobbar vi i regel bara med övningar utvalda från våra övningskategorier. Denna cirkel ställer lite högre krav på kroppskontroll samt att vissa övningar kan vara ner och upp på golvet. Att växla mellan rött och gult pass är väldigt uppskattat av flera medlemmar.

Grönt cirkelpass (utomhus)

Max 12 stationer

Träning utomhus oavsett väder och vind. I närheten av centret bygger vi upp ett cirkelpass där vi använder fasta bänkar, stolpar, väggar med mera men vi plockar även med oss redskap från centret. Våga prova, många blir överraskade hur skönt det är att träna utomhus.

Blått cirkelpass

Max 8 stationer

Här kommer fokus ligga på hjärtats förmåga att arbeta med övningar som går att hålla ett högre tempo i. Detta kommer att utmana din kondition men även uthållighetsstyrka och balans. Räkna med lite högre flås men en glad och härlig stämning.